Ferrari heeft na maanden van speculatie eindelijk officieel bevestigd dat Fernando Alonso de Scuderia gaat verlaten en Kimi Räikkönen in 2015 Sebastian Vettel als teamgenoot krijgt.

Ferrari neemt allereerst – na vijf jaar en drie vice-kampioenschappen – afscheid van Alonso. “We zijn hem vanuit het diepst van ons hart dankbaar”, benadrukt teambaas Marco Mattiacci. “Fernando greep twee keer net naast de titel en zijn tijd bij ons was een uitzonderlijk avontuur.”

“Fernando zal altijd een speciale plek houden op de erelijst der Ferrari-coureurs en we twijfelen er ook niet aan dat een exceptionele coureur zoals Fernando Ferrari ook een warm hart zal blijven toedragen en onze fans hem ook in de toekomst zullen blijven respecteren”, verklaart Mattiacci.

Alonso zelf beklemtoont dat het moeilijk voor hem was de knoop door te hakken en een punt achter zijn tijd bij Ferrari te zetten. “Ik kijk altijd vol goede moed naar de toekomst, maar ik moet mijn toekomst ook in eigen hand houden en dat doe ik nu.”

“Mijn liefde voor Ferrari speelde een grote rol in de afweging die ik heb moeten maken, maar ik heb toch besloten te vertrekken en ben Ferrari erkentelijk dat ze mij die mogelijkheid gunnen en begrip hadden voor mijn situatie.”

“Ik ben trots op wat ik met Ferrari heb bereikt. Ik heb vijf jaar lang op de top van mijn kunnen gepresteerd en mijn grenzen verlegd. Ik heb hier ook een aantal van de beste momenten uit mijn loopbaan meegemaakt en heb het gevoel dat ik hier geen vrienden, maar een familie achterlaat.”

“Ferrari zal altijd een plaats in mijn hart blijven houden en ik wil iedereen hier enorm bedanken voor al het vertrouwen en alle steun die ik in mijn tijd bij Ferrari heb genoten”, besluit Alonso.

Vettel
Zowel het vertrek van Alonso als de komst van viervoudig wereldkampioen Vettel was een slecht bewaard geheim, al doet dat niet af aan het enthousiasme waarmee de van Red Bull overstappende Vettel verklaart dat er een droom voor hem uitkomt nu hij voor Ferrari gaat rijden.

“Michael Schumacher in zijn rode Ferrari was als kind mijn idool en ik zie het als een enorme eer dat ik nu de kans krijg voor Ferrari te rijden”, vertelt Vettel. “Ferrari heeft een geweldige geschiedenis in de sport en ik ga met al mijn hart en ziel proberen dit team terug te brengen aan de top.”

Teambaas Mattiaci verwelkomt Vettel ondertussen met open armen: “Sebastian brengt een unieke mix van jeugd en ervaring en we delen zijn gedrevenheid en enthousiasme, want dat zijn de ingrediënten die nodig zijn om met Ferrari aan een nieuw hoofdstuk vol successen te beginnen.”