Heikki Kovalainen parkeerde zijn auto in de slotfase van de eerste sessie naast de baan. Dat kwam hem niet te duur te staan. Geen schade en de twee andere b-teams waren niet sneller dan hem. Dat was Vitaly Petrov wel.

Kovalainen vindt het daarom niet zo erg wat er gebeurde. “Tot nu toe is het een goed weekend. De balans in de wagen is beter dan in Korea en mijn auto voelde in mijn eerste run goed aan”, zei hij na afloop. “Ik kon sneller dan dit maar ik werd gestremd door wat verkeer.”

“Tijdens mijn tweede run zat ik in een groepje en verloor ik wat grip. Dat was precies voldoende om eraf te schieten. Ik ging de bocht niet te hard in en de wagen was in orde: ik had even geen controle over de voorkant. Ook met deze spin verloor ik geen plaatsen dus morgen kan ik gewoon een goede race rijden.”

Petrov was zo’n acht tienden sneller. “Ik ben heel blij met hoe het vandaag ging”, aldus de Rus. “De balans is in elke sessie goed. Voor de kwalificatie pasten we de auto nog wat aan en dat pakte goed uit gezien de tijden. Morgen kan er van alles gebeuren.”