Sauber-coureur Kamui Kobayashi en Sergio Pérez weten dat de prestaties van vandaag weinig zeggen en trekken dus geen conclusies aan de hand van hun snelle tijden.

Pérez en Kobayashi zaten er vandaag om-en-om goed bij: in de eerste training eindigde Pérez als vierde, terwijl Kobayashi de middagsessie zelfs als derde afsloot.

Dat Kobayashi zo snel onderweg was in de middaguren, was enigszins verrassend aangezien hij de eerste training in de muur eindigde. “Ik verloor de controle”, erkent de Japanner. “Ik wil mijn monteurs dan ook bedanken omdat zij mijn auto op tijd voor de tweede training weer hadden gerepareerd.”

Doordat het in de middag echter hard regende, kan Kobayashi verder geen al te concrete verwachtingen uitspreken voor de rest van het weekend: “Omdat het morgen droog is, zeggen de prestaties die we hier op een natte baan hebben neergezet eigenlijk niet zoveel.”

Teamgenoot Pérez denkt er op zijn beurt ook zo over, hoewel hij gelooft dat het hoe dan ook wel goed komt met Sauber in Engeland: “Het zal morgen inderdaad een totaal ander verhaal zijn, maar ik heb er een positief gevoel over en kijk met vertrouwen vooruit naar de kwalificatie.”