McLaren is het raceweekend in Suzuka goed begonnen. Jenson Button was ’s ochtends de snelste man en Lewis Hamilton noteerde in beide sessies de tweede tijd.

“Ik heb de beste baan ter wereld”, zegt Hamilton. “Het is een voorrecht om in Suzuka te mogen rijden. De eerste ronde uit de pits voelde al geweldig. Het duurt een paar ronden om in het ritme te komen, maar daarna gaat het sneller en sneller en kun je de limiet opzoeken.”

De Brit is echter waakzaam dat hij niet over de limiet gaat. “In Spoon gingen een aantal coureurs in de fout vandaag”, constateert hij. “Als er een wiel op het gras komt, ben je de controle snel kwijt.”

Hamilton verwacht een spannende strijd met Red Bull gedurende het weekend. “Ik denk dat de verschillen in de kwalificatie erg klein gaan zijn”, zegt hij. “De auto voelt uitstekend aan, beter dan ooit op dit circuit. Met een optimale ronde had ik de snelste ronde van Webber kunnen evenaren.”

Button was de snelste in de eerste training, maar bleef ’s middags op de zevende stek steken. “De balans was niet in orde”, verklaart hij. “Het was niet mogelijk om de veranderingen ongedaan te maken, dus het had weinig zin om veel ronden te rijden. We weten wat we moeten doen om er morgen weer goed bij te zitten. De auto doet het hier verder prima.”