Max Verstappen is zijn derde Formule 1-seizoen begonnen met de vierde tijd in de eerste vrije training. Hij moest het Mercedes-duo én Daniel Ricciardo voor zich dulden, maar nestelde zich wel vóór de beide Ferrari’s.

Voor Max Verstappen duurt het even voordat de eerste vrije training goed en wel begint. Na een enkele installatieronde blijft hij dik een halfuur binnen staan, om vervolgens op de zachte banden, de hardste compound van het weekend, de dertiende tijd te noteren.

In zijn tweede run verbetert de Nederlander zich in stappen naar een 1:25.246 en dat doet hij voorzien van de superzachte banden van Pirelli. Het team vraagt hem of hij met dat setje banden denkt zijn tijd nog aan te kunnen scherpen, maar Verstappen geeft aan dat het beste er wel vanaf is en dat hij dus naar binnen komt. Hij heeft zich met zijn tijd dan al opgewerkt naar de vierde plaats.

Met nog krap tien minuten op de klok waagt Verstappen zich nog eenmaal op het asfalt met de RB13, de auto die nog altijd vrij simplistisch oogt ten opzichte van enkele met talloze vleugeltjes uitgedoste concurrenten. Zijn derde serieuze run lijkt niet gericht op het rijden van snelle tijden, want tot een verbetering van zijn tijd komt hij bij lange na niet.

Verstappen houdt echter stand op de vierde plaats en op gelijk rubber houdt hij beide Ferrari’s achter zich. Mercedes is met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas weliswaar sneller dan de Brits-Oostenrijkse formatie, maar is ook het enige team dat op enig moment de ultrasofts onderbindt.