Williams heeft de Engelsman Gary Paffett als simulatorcoureur in dienst genomen. De 34-jarige Paffett was eerder meer dan tien jaar als testrijder aan McLaren verbonden.

Bij Williams was een vacature ontstaan na het vertrek van testrijder Susie Wolff en reserverijder Adrian Sutil, die allebei ook testwerk deden in de simulator. Deze vacature is nu dus gevuld, tot tevredenheid van adjunct-teambaas Claire Williams: “We zijn er erg gelukkig mee dat we Gary, die enorm veel ervaring heeft in deze rol, hebben kunnen binnenhalen. Met al zijn kennis aangaande testwerk en data-analyse, zal hij van grote waarde zijn bij het doorontwikkelen van onze FW38-bolide voor 2016.”

Paffett zelf verheugt zich er ondertussen op zijn steentje bij te dragen bij het team uit Grove. “Ik ben er erg blij mee om deel uit te maken van een team met zo’n geweldige geschiedenis en status in de Formule 1. Ik kijk er nu al naar uit om het team komend seizoen verder te helpen.”

Zoals gezegd heeft Paffett de nodige ervaring als test- en simulatorcoureur. Van 2003 tot en met 2013 stond hij als testrijder in de boeken bij McLaren, al was hij ook daarvoor al aan dat team verbonden. Paffett testte – toen dat nog toegestaan was – veelvuldig op het circuit voor McLaren, maar deed ook veel simulatorwerk op de fabriek in Woking.

Paffetts langdurige relatie met McLaren was gekoppeld aan zijn langlopende associatie met Mercedes, waarvoor Paffett al sinds 2003 – met een onderbreking in 2006 – in de DTM racet. Mercedes, sinds 2014 motorleverancier van Williams, was tot en met datzelfde jaar motorleverancier van McLaren. Toen eind 2013 bekend werd dat de wegen van Mercedes en McLaren zich zouden gaan scheiden, verliet Paffett het team echter.

De verwachting is dat Paffett zijn nieuwe (bij)baan in 2016 blijft combineren met racen in de DTM. Williams heeft verder eerder deze winter de zeventienjarige Lance Stroll al in haar opleidingsprogramma opgenomen. Verwacht wordt verder dat ook Williams’ andere protegé, GP2-coureur Alex Lynn, bij het team blijft.