McLarens test -en reservecoureur Gary Paffett verlaat aan het eind van dit seizoen het team uit Woking. Aanleiding daarvoor is de komst van Honda als motorleverancier, terwijl Paffett Mercedes trouw blijft in de DTM.

Gary Paffett verlaat McLaren na een dienstverband van acht jaar. In 2006 werd de Brit gecontracteerd als test -en reservecoureur, maar tot een daadwerkelijke invalbeurt kwam het nooit. Paffett combineerde zijn functie bij McLaren het merendeel van de jaren met zijn rol fabriekscoureur voor Mercedes in de DTM.

“Ik heb ervan genoten zo lang deel uit te maken van dit team”, laat de DTM-kampioen van 2005 in een verklaring weten. “Ik hoop dat ik mijn steentje bij heb kunnen dragen aan de verschillende successen, maar als ik mijn engineers moet geloven is dat zeker het geval. Ik heb de afgelopen acht jaar veel vrienden gemaakt bij McLaren en ik wil ze dan ook stuk voor stuk een prachtige toekomst toewensen. Ik zal voor ze blijven duimen.”

McLaren-CEO Jonathan Neale heeft zoals het hoort ook de nodige woorden van dank over voor zijn trouwe werknemer: “Gary was een geweldige kracht binnen het team en we zijn hem dankbaar voor zijn technische inbreng, zowel op de baan als in de simulator. Daarnaast is Gary gewoon een prachtkerel. Wij wensen hem alle goeds toe in zijn verdere carrière.”

Foto: Gary Paffett test de McLaren mp4-28 van vorig jaar op het circuit van Silverstone