McLarens testrijder Gary Paffett is door zijn team tijdelijk uitgeleend aan Force India, waar hij de afwezige reserve Jules Bianchi eenmalig zal vervangen.

 

Bianchi is dit weekend niet aanwezig tijdens de Grand Prix van Australië, omdat hij testwerkzaamheden te verrichten heeft in de Formula Renault 3.5, het kampioenschap waarin hij dit jaar zal uitkomen.

 

Als tijdelijke vervanger voor Bianchi heeft Force India daarom besloten Paffett te lenen van McLaren, aangezien hij voor dat team toch in Melbourne aanwezig is. De keuze voor Paffett is overigens niet vreemd, want McLaren is een technische partner van Force India en beide teams rijden met Mercedes-motoren rijden, terwijl Paffett zelf ook nog eens voor Mercedes rijdt in het DTM.

 

“Ik stel mijn diensten dit weekend graag ter beschikking van Force India”, vertelt Paffett, die in principe gewoon het hele weekend aan de kant blijft, omdat de vaste coureurs Paul di Resta en Nico Hülkenberg alle sessies zelf zullen afwerken.

 

“De kans is inderdaad klein dat ik moet instappen en ik hoop natuurlijk ook dat er niets raars gebeurt, maar het is toch een aangename gedachte dat Force India aan me heeft gedacht en ik wil McLaren dan ook bedanken dat ze hieraan meewerken”, aldus Paffett, wiens voormalige collega testcoureur Pedro de la Rosa vorig jaar vrijaf kreeg van McLaren om één Grand Prix voor Sauber te rijden als vervanger van de geblesseerde Sergio Pérez.