Jolyon Palmer is van mening dat de raceleiding te licht heeft opgetreden na zijn aanvaring met Felipe Nasr. Tijdens het uitkomen van de eerste chicane bood Nasr de Engelsman niet genoeg ruimte, waardoor de twee in aanraking kwamen en hun race vroegtijdig moesten beëindigen.

Dankzij het contact tussen de twee verloor Palmer zijn voorvleugel. Na een bezoek aan de pits bleek de schade ernstig genoeg om zijn race in ronde negen te moeten beëindigen. Nasr moest zijn ronde naar de pits voortzetten met een lekke achterband en schade aan zijn chassis. Sauber probeerde de problemen te verhelpen, maar vanwege de opgelopen schade moest ook Nasr zijn race in ronde negentien voortijdig beëindigen.

Felipe Nasr kreeg voor zijn roekeloze actie een tijdsstraf van tien seconden opgelegd. Doordat hij zijn race voor een tiental ronden wist te vervolgen, wist hij deze straf in te lossen en een straf voor de volgende Grand Prix in Singapore te voorkomen. Palmer is op zijn beurt niet te spreken over de beslissing van de raceleiding, en ziet graag dat er hardhandiger wordt opgetreden.

“Ik had een zeer goede start en wist veel posities te winnen, waarna ik Nasr in probeerde te halen”, legt Palmer uit. “We gingen zij aan zij door bocht één, waarna hij me de weg afsneed in bocht twee. Hij racete niet bepaald sportief en zorgde ervoor dat onze race voorbij was.”

“Naar mijn mening verdient hij een gridstraf voor Singapore. Hij maakte een einde aan mijn race, en we moeten op een eerlijke manier blijven racen. Zelfs in de GP2 en GP3 weten ze beter dan dit. Je kan elkaar niet van de baan af rijden als je zij aan zij rijdt.”