Volgens zijn manager Adrian Fernandez hoeft Sergio Pérez geen enkele peso mee te nemen naar McLaren. “Hij heeft zijn stoeltje bij het team zelf verdiend”, aldus de voormalig CART-coureur.

Pérez kon dankzij Telmex, een bedrijf van miljardair Carlos Slim, in 2011 aan de slag bij Sauber. Dat bedrijf zal waarschijnlijk niet meereizen naar McLaren, aangezien het een concurrent is van hoofdsponsor Vodafone. Volgens Fernandez wordt er geen enkele peso overgemaakt naar de bankrekening van het team uit Woking.

“Sergio is een enorm goede coureur die zijn plaats bij McLaren zelf heeft verdiend”, schrijft Fernandez op zijn website. “Geld neemt hij niet mee. Hij is ingehuurd om te racen en dankzij zijn prestaties is hij bij McLaren terechtgekomen. Dat maakte mijn werk ook makkelijker.”

Fernandez is Slim wel enorm dankbaar voor de verleende steun. “Het waren een aantal hectische weken maar ik ben enorm trots op wat Sergio heeft bereikt”, aldus de vicekampioen van het CART-kampioenschap van 2000. “Ik ben trots op zijn carrière en op ons land. Dit is lang geleden begonnen dankzij Carlos Slim en Telmex. Sergio werd al vroeg in zijn carrière door hun gesteund. Een droom werd werkelijkheid toen hij debuteerde in de F1.”

“Ik ben er trots op dat ik al vroeg een kleine rol mocht spelen. Nu krijg ik de leiding over het management van Sergio. Dit had niet gekund zonder de steun van Slim. Het was erg leuk om met McLaren samen te werken. Ik neem mijn pet af voor Martin Whitmarsh, de teambaas, en alle anderen die deze deal mogelijk hebben gemaakt.”

“Het was hard werken en ik was erg onder indruk van de professionaliteit van Martin en de rest van het team. Daar wil ik hun voor bedanken”, aldus Fernandez, die ook onder de indruk is van Peter Sauber. “Wij hebben heel veel aan hem te danken. Sauber gaf Pérez de kans. Ik weet zeker dat Pérez er alles aan gaat doen om dit jaar zo hoog mogelijk te eindigen met Sauber.”