In alle drie de vrije trainingen in Frankrijk kon Sergio Pérez niet in de buurt van teamgenoot Max Verstappen komen, maar in Q3 wist hij plots flink wat tijd te vinden en eiste hij de derde startplek op. Hij heeft voor de race een duidelijk doel: “De rode bolides verslaan.”

In de twee vrije trainingen op vrijdag en de derde en laatste vandaag keek Pérez elke keer tegen een achterstand van een seconde aan ten opzichte van teamgenoot Verstappen. De Mexicaan had dus flink wat tijd te vinden. Dat lukte in Q1 nog niet helemaal, maar in Q2 ging het al beter en in Q3 naderde hij plots tot minder dan twee tienden van een seconde, wat hem de derde plek opleverde.

Tot opluchting van Pérez zelf. “Het is een goed herstel, ik was het hele weekend nergens”, geeft Pérez na de kwalificatie toe. “Ik worstelde enorm. Dit was waarschijnlijk mijn slechtste weekend, tot aan de kwalificatie dan. Eindelijk hebben we ons kunnen herstellen in de kwalificatie”, aldus de Mexicaan.

Lees ook: Verstappen na P2 in kwalificatie: ‘Het was lastiger dan gehoopt’

Voor de race heeft Pérez een duidelijk doel: “De rode bolides verslaan”, doelt hij op de Ferrari’s. Dat is – ook al start Carlos Sainz achteraan na gridstraffen vanwege nieuwe onderdelen – makkelijker gezegd dan gedaan, weet de Red Bull-coureur ook. “Zij waren zeker erg sterk vandaag”, aldus Pérez.

Ook teamgenoot Verstappen durfde niet te zeggen of Red Bull beter zal presteren dan Ferrari op zondag, wat dit seizoen vaker het geval is geweest. “We zullen het wel zien. Het wordt dan warmer, maar het is duidelijk dat zij hier weer snel zijn”, aldus de Nederlander.