Sergio Pérez verwacht in zijn debuutseizoen bij McLaren gelijk voor de titel te vechten. “Ik wil titels bij dit team winnen dus dan wil ik dat volgend jaar al doen.”

De Mexicaan vervangt bij McLaren de naar Mercedes vertrekkende Lewis Hamilton. Hij moet dus een aardige leegte opvullen, maar blaakt zelf van het zelfvertrouwen. “Ik wil titels bij dit team winnen dus dan wil ik dat volgend jaar al doen”, zegt Pérez. “Het wordt een lang seizoen dus het is belangrijk dat ik goed voorbereid begin en aan hun verwachtingen voldoe.”

Pérez imponeerde dit jaar met podiumplaatsen in Maleisië, Canada en Italië, maar presteerde nadat hij zijn contract bij McLaren ondertekende onder de maat. Pérez zal bij de formatie uit Woking constanter moeten presteren.

“Dit jaar had het team veel betrouwbaarheidsproblemen”, zegt hij over McLaren. “Als dat niet zo was hadden ze voor de titel gevochten. Het team kan dus een heel snelle auto maken en daarom moeten de verwachtingen hoog zijn. We moeten elke race kunnen winnen.”

Pérez verwacht de extra druk aan te kunnen. “Je krijgt altijd extra aandacht als je vooraan rijdt. Als je het goed doet ben je de held en als je slecht presteert kun je er niets van. Daar moet je aan wennen maar bij Sauber heb ik al een voorproef gehad. Toen ik op het podium stond was ik een superster en toen ik het niet goed deed was ik een coureur die te veel fouten maakte.”

De Mexicaan vindt het onzin dat mensen een verband zien tussen zijn McLaren-contract en zijn matige prestaties sindsdien in de Sauber. “Men zoekt in de F1 graag verbanden dus nu gebeurde dat met mijn contract bij McLaren. Ik ben een professionele rijder en een loyaal iemand. Ik ben Sauber erg dankbaar.”