Force India-coureur Sergio Pérez droomt nog steeds om voor een topteam te rijden. De Mexicaan kent een geweldige seizoensstart, is momenteel “Best of the Rest” en finishte zelfs de afgelopen vijftien races in de punten.

Pérez reed in 2013 een jaar in dienst van het team van McLaren, maar kon destijds niet overtuigen. Nu rijdt de Mexicaan al voor het vierde jaar voor Force India en verbaast hij vriend en vijand met zijn zevende plaats in het kampioenschap, slechts drie punten achter nummer vijf Daniel Ricciardo. ‘Checo’ is nu 27 jaar en hoopt nog steeds om ooit nog eens voor een topteam te rijden.

“Het gaat erom dat je op het juiste moment op de juiste plaats bent”, zegt Pérez tegen Formula One. “Ik probeer nu gewoon van het moment te genieten. Ik heb nog een lange carrière voor me liggen en ik denk dat mijn beste jaren nog moeten komen. Ik ben mijn team dankbaar, maar we zullen zien wat de toekomst brengt.”

Pérez is blij met zijn, al dan niet korte, ervaring bij het team van McLaren. Dankzij het Britse team is hij naar eigen zeggen “in alle aspecten een betere coureur geworden.” Het contract van de Mexicaan bij Force India loopt eind dit jaar af, hij houdt zijn opties voor volgend seizoen open.