Sergio Pérez roemt zijn team Force India, ondanks dat het team volgens hem een mindere racepace heeft dan de concurrentie. “Force India verricht wonderen!”

“Onze pace is eigenlijk niet goed genoeg voor waar we nu finishen”, meent Pérez. “We hebben opnieuw profijt gehad van de situatie met de problemen van Red Bull en Williams. Het team heeft het geweldig gedaan en ik ben ook blij met het resultaat, maar qua pace horen we hier niet thuis.”

Het team van Force India krijgt bij de Grand Prix van Barcelona een nieuwe update, bestaande uit een nieuwe bodemplaat waardoor de snelheid in de langzame en half-snelle bochten beter wordt. Pérez hoopt dat de VJM10 dan eindelijk het tempo kan oppakken.

“Op dit moment zitten we er echt heel erg ver van af”, vindt de Mexicaan. “Als we onze pace kunnen opschroeven, denk ik dat we echt een uitdaging kunnen vormen voor andere teams.”

Sergio Pérez en teamgenoot Esteban Ocon hebben tot nu toe elke race punten gescoord voor het team van Force India. Daardoor staat de renstal na de Grand Prix van Rusland vierde in het constructeurskampioenschap en heeft het team dertien punten voorsprong op de naaste concurrent Williams.