Sergio Peréz heeft zin in de Italiaanse Grand Prix. De Mexicaan heeft volgens zichzelf zijn beste raceweekend op Monza beleefd.

“Ik kijk er erg naar uit”, zegt de Sauber-coureur in een vooruitblik op de Grand Prix onder de rook van Milaan. “Dit is een van mijn favoriete circuits. Hier heb ik mijn beste raceweekend gereden. Ik reed toen Formule 3 en startte als veertiende. Toch won ik beide races. In 2007 en 2008 reed ik op Monza in de Formule 3 en daarna kwam ik er met de GP2.”

Het moet gek lopen wil Pérez dat resultaat dit jaar in de Formule 1 kunnen herhalen. Dat beseft hij zelf ook. “De lange rechte stukken worden lastig voor ons. Ik moet in een goed ritme blijven met een goede kwalificatie en start. Uiteraard wil ik de race uitrijden en punten pakken. Ik wil het Europese seizoen moet een hoogtepunt afsluiten. Dit raceweekend heeft een bijzondere sfeer als kenmerk. Ik kan niet meer wachten om mijn eerste F1-race hier te rijden.”

Kamui Kobayashi bewaart minder goede herinneringen aan Monza. “Het is een uitdagend circuit waar de afstelling zo goed mogelijk moet zijn”, aldus de Japanner. “Vorig jaar kwalificeerde ik mij als twaalfde. Niet slecht omdat we op moeilijkheden rekenden. Hopelijk verloopt mijn race dit jaar beter. Vorig jaar reed ik maar een ronde vanwege een technisch probleem.”

“Ik vind dit een leuk circuit. Heb hier ook veel geracet omdat ik in het Italiaanse Formule Renault-kampioenschap reed. Met de GP2 heb ik hier ook gereden, maar dat was vanwege extreme regen niet echt leuk.”