McLaren-nieuwkomer Sergio Pérez denkt komend seizoen veel te kunnen leren van teamgenoot Jenson Button – ook al wil hij deze wel verslaan – en heeft daarnaast nog maar eens benadrukt dat de titel zijn doel is.

“Als je voor McLaren gaat rijden, moet de titel je doel zijn, want anders moet je ook niet eens voor dit team aan de slag gaan”, stelt Pérez – die eerder ook al soortgelijke ambitieuze teksten liet optekenen – in gesprek met Sky Sports.

“Iedereen binnen dit team streeft er naar kampioen te worden, en ik zal daar geen uitzondering op zijn”, vervolgt de Mexicaan, die vandaag zijn eerste officiële werkdag heeft bij McLaren.

De voormalige Sauber-coureur verklaart verder ‘op en naast de baan alles te gaan geven en elke race mijn uiterste best te doen’, terwijl hij tevens aangeeft dat hij zicht verheugt op de samenwerking met teamgenoot Button, waar hij veel van verwacht.

“Jenson is één van de beste coureurs ter wereld en het lijdt geen twijfel dat hij snel en competitief zal zijn. Ik zal er uiteraard even aan moeten werken om mijn eigen ‘plek’ binnen het team te vinden, maar ik ga er vanuit dat de samenwerking met Jenson goed zal verlopen. Ik kan bovendien veel van hem leren, al zal ik er tegelijkertijd natuurlijk naar streven om hem te verslaan’, aldus Pérez.