Sergio Pérez kan zijn geluk dit jaar nog niet op. De Mexicaan is er trots op om McLaren-coureur te zijn, maar legt ondertussen de lat voor zichzelf hoog. “Ik ga dit jaar voor de titel.”

Pérez weet dat dat geen kans voor open doel is. “Natuurlijk ben ik mij bewust van de steile berg die ik hiervoor moet beklimmen”, aldus de 23-jarige Mexicaan. “De afgelopen weken waren al druk. Ik maakte kennis met het team, de engineers en monteurs en leerde nieuwe werkwijzen. Ook leerde ik alles over de nieuwe auto.”

Alle theoretische informatie dus. Pérez maakt volgende week in Spanje pas écht kennis met de MP4-28. “Ik heb maar zes testdagen tot mijn beschikking. Het wordt dus een aardige beproeving. Er liggen in ieder geval een paar spannende weken in het verschiet. Natuurlijk rijd ik al twee jaar Formule 1, maar elke raceauto is anders. Je hebt altijd wat tijd nodig om je aan te passen.”

Pérez weet wat hem te wachten staat. “Ik moet de verschillende eigenschappen van de MP4-28 leren te begrijpen. Ook moet ik leren samen te werken met de engineers om de auto aan mijn rijstijl aan te passen. Het wordt een interessante en spannende tijd.”