Sergio Perez start morgen vanaf plek vijf aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Mexicaan, die in het verleden al twee keer op het podium stond in Azerbeidzjan, verwacht niet dat hij daar zomaar een derde podium aan zal kunnen toevoegen. “We moeten realistisch blijven, en eerst en vooral finishen.”

Perez was duidelijk tevreden naar de kwalificatie in Bakoe. De Racing Point-coureur start morgen op de derde startrij op plek 5. “We hebben vandaag het maximale uit de kwalificatie gehaald. De omstandigheden waren moeilijk, maar het team ging er goed mee om”, legt de Mexicaan uit. “Zoals we zagen kan iedereen hier fouten maken. Een lock up kan het einde van je race betekenen morgen”, zegt Perez aan Sky Sports.

Lees ook: Bottas pakt poleposition voor GP van Bakoe, favoriet Leclerc vergooit kansen met crash

Foto: Motorsport Images

Op de vraag of hij een podium morgen mogelijk acht, reageert Perez nuchter. “We moeten realistisch zijn. Een podium zal niet zomaar gebeuren hier in Bakoe. We moeten in eerste instantie de finish halen.” Perez mag dan wel realistisch zijn, hij is tot heden nog steeds de coureur met de meeste podiumplekken in Bakoe. Zowel vorig jaar als in 2016 kwam de Racing Point-coureur als derde over de finish.

Lees ook: Leclerc diep door het stof na fout: “Ik heb het verprutst, geen excuses”