*

Perez over toekomst GP van Mexico: ‘Het is een politieke beslissing’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

3 juni 2019 10:14

Perez over toekomst GP van Mexico: ‘Het is een politieke beslissing’
Motorsport Images

Sergio Perez is twijfelachtig over de toekomst van de Grote Prijs van Mexico. De Autódromo Hermanos Rodríguez heeft nog geen plekje op de kalender van 2020. Ondanks de populariteit van de Formule 1 in Mexico dreigt het land haar grand prix te verliezen.

Perez heeft naar eigen zeggen weinig invloed op de toekomst van de GP van Mexico. Dat zegt de Mexicaan aan RaceFans: “Het is uiteindelijk een politieke beslissing, ik ben er niet bij betrokken.” De toekomst van de race is onzeker sinds de nieuwe regering in Mexico meldde dat het geld gebruikt zou worden voor een race op een andere plek.

Lees ook: Wat staat er nog op Liberty’s lijstje? ‘Een GP in Afrika, en tweede races in Amerika en China’

Perez wordt warm onthaald door de Mexicaanse fans. Foto: Motorsport Images.

Toch tracht Perez zijn bijdrage te leveren om de Grote Prijs van Mexico te behouden. “Ik kan alleen maar proberen iedereen te beïnvloeden in Mexico. Iedereen is erg enthousiast over Formule 1”, legt Perez uit.

Volgens de Racing Point-coureur is de sport bijzonder populair in zijn thuisland. “Wanneer de Formule 1 naar Mexico-stad komt, stopt de hele stad. Het is het beste weekend van het hele jaar. Iedereen wil dat behouden, maar”, herhaalt Perez, “op het einde zal het een politieke beslissing zijn en die kan ik niet beïnvloeden.”

Volgens Perez is er nog niets definitief. “Ze zijn nog aan het onderhandelen, maar op dit moment ziet het er niet erg waarschijnlijk uit dat de race behouden blijft.”

Lees ook: Perez na incident met marshals: ‘Ik reed ze bijna dood’