Sergio Perez beleefde tijdens de Grand Prix van Monaco een hachelijk moment. De Racing Point-coureur kon bij het uitkomen van de pits nog net twee marshals ontwijken. “Wat mankeert er met deze marshals”, riep de Mexicaan over de boordradio.

Sergio Perez versnelde uit de pits naar de eerste bocht toen hij plots twee marshals richting de vangrail zag rennen. Een van hen bereikte net voor de Mexicaan de zijkant van de baan, de ander stopte net op tijd. Zo kon Perez zonder ongelukken tussen de twee marshals rijden. “Wat mankeert die marshals? Ik reed ze bijna dood”, schreeuwde Perez meteen over de boordradio.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

“Ik weet niet of iemand het gezien heeft, maar tijdens de safety car reed ik bijna een marshal aan toen ik de pits uitreed. Dat was echt niet goed.”, vertelt Perez na de race. “Ik moest vol in de remmen. Ze hebben geluk dat ik hen niet heb geraakt.” Sergio Perez kwam uiteindelijk als dertiende over de meet in Monte Carlo. “We staan nog steeds vijfde in de constructeursstand, maar we moeten de zaak snel op orde krijgen. Dan kunnen we kijken hoe we weer punten kunnen scoren”, besluit de Mexicaan.

Lees ook: Rondje buitenlandse media: ‘Weekend om te vergeten voor Leclerc’, ‘perfect afscheid van Lauda’

Perez tijdens zijn pitstop vlak voor het incident. Foto: Motorsport Images.