*

Rondje buitenlandse media: ‘Weekend om te vergeten voor Leclerc’, ‘perfect afscheid van Lauda’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

27 mei 2019 10:24

Rondje buitenlandse media: ‘Weekend om te vergeten voor Leclerc’, ‘perfect afscheid van Lauda’
Motorsport Images

Voor het eerst in zes races staat er met Vettel een Ferrari-coureur op de tweede trede van het podium. Toch is het Lewis Hamilton die met de aandacht gaat lopen in de buitenlandse media. Ook Carlos Sainz en Leclercs teleurstellende weekend komen aan bod.

De Franse krant L’Équipe heeft naast Hamilton prestatie voornamelijk aandacht voor thuisrijder Charles Leclerc. “Het was beslist niet het weekend van Charles Leclerc”, stellen de Fransen. “Benadeeld door een slechte strategie van zijn team tijdens de kwalificatie vertrok de Ferrari-coureur zondag van de vijftiende plaats. Hij begon agressief en won twee plekken, maar vervolgens raakte hij de auto van Nico Hulkenberg bij zijn volgende poging, met schade tot gevolg. Een manoeuvre die hem een paar pitstops en ronden later zou doen opgeven. Een weekend om snel te vergeten voor de Monegask”, luidt het verdict.

Lees ook: Leclerc: ‘Het werkte vandaag niet, maar volgende keer hopelijk wel’

In Duitsland heeft Bild oog voor Hamiltons prestatie als eerbetoon aan Niki Lauda. “Nou ja, het was deze keer geen een-twee voor de Zilverpijlen… Hamilton balanceert zijn zachtere set banden over 67 ronden naar de finish, met snellere wagens achter hem. Maar Verstappen en Vettel komen op de smalle baan in Monaco net niet voorbij de wereldkampioen”, analyseert het Duitse dagblad. “Hamilton slaagt in het perfecte afscheid van de maandag overleden Formule 1-legende Niki Lauda, in wiens eer Hamilton met een rode helm en een roodgekleurde halo reed.

(Tekst loopt door onder foto)

Hamilton toont zijn ‘Lauda-helm’. Foto: Motorsport Images.

Het Spaanse Marca heeft lovende woorden voor landgenoot Carlos Sainz. “Sainz liet een van de beste races van zijn leven optekenen. Gestart als negende kwam hij als zesde over de meet. Op basis van talent en met een goede McLaren-strategie versloeg hij met zijn MCL34 drie snellere wagens”, stelt Marca. “Die plek kan hij als pure racer vervolgens behouden, met acht gouden punten als oogst. Zo verlaat hij Monaco op de zevende plek in de WK-stand, als eerste van de stervelingen”, aldus de Spanjaarden.

The Telegraph in het Verenigd Koninkrijk analyseert het weekend van ‘local boy’ Leclerc. “De 21-jarige toonde een veelbelovend tempo op een stratencircuit waar hij ooit de schoolbus nam, maar zag zijn kansen gesaboteerd door Ferrari toen het er het meest toe deed. Een strategische fout in de kwalificatie veroordeelde hem naar de zestiende startplek”, omschrijft de Britse krant de blunder in de kwalificatie.Het was een handicap waarvan hij nooit herstelde. (…) Opmerkelijk genoeg was hij de enige bestuurder die niet finishte”, illustreren de Britten Leclercs weekend.

Lees ook: Sainz na zesde plaats: ‘We piekten dit weekend telkens op het juiste moment’

Carlos Sainz in zijn MCL34. Foto: Motorsport Images.