*

Leclerc: ‘Het werkte vandaag niet, maar volgende keer hopelijk wel’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

26 mei 2019 18:40

Leclerc: ‘Het werkte vandaag niet, maar volgende keer hopelijk wel’
Motorsport Images

Charles Leclerc beleefde in zijn thuisland een weekend om heel snel te vergeten. Na een miscalculatie in de kwalificatie gisteren had hij de haast onmogelijke opdracht om van de zestiende plek iets van zijn race te maken.

Lees ook: Reconstructie: Hoe de kwalificatie van Charles Leclerc uitliep op een flop

Een touché met Nico Hülkenberg vroeg in de race en de gevolgen daarvan gooide die ambitie echter direct in de prullenbak. Met een lekke band reed hij naar de pitsstraat, maar daarbij beschadigde hij zijn vloer zwaar. Na het op nieuwe banden even geprobeerd te hebben moest de jonge Monegask alsnog opgeven.

Lees ook: Hamilton wint spektakelstuk in Monaco

(Tekst gaat door de afbeelding)

Schade aan de vloer van de Ferrari van Leclerc. © Motorsport images.

Lees ook: Tevreden Vettel: ‘Geweldig resultaat, maar nooit volledig vertrouwen gehad in de wagen’

Leclerc blijft tegenover Ziggo Sport nuchter over zijn mislukte weekend. “Helaas werkte die actie (op Hülkenberg, red.) niet, maar verder gaf ik alles. Het werkte vandaag niet, maar ik hoop dat het volgende keer wel zo is”, kijkt hij liever vooruit dan terug.

Lees ook: Hamilton: ‘Ik denk dat Niki zijn petje voor ons af zou nemen’

© Motorsport images.

 

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.