Voor het eerst dit seizoen stond er met Sebastian Vettel geen Mercedes-coureur op de tweede trede van het podium. De Duitser kwam als derde over de lijn, maar schuift op naar plek twee door Verstappens tijdstraf. “Dit was een moeilijk weekend voor ons, dan is een tweede plaats een geweldig resultaat”, klinkt Vettel tevreden.

Sebastian Vettel verdedigt bij de start zijn vierde positie. Tijdens de pitstopfase gedurende de safety car lijkt de Duitser die positie te behouden, totdat Bottas een tweede keer binnen moet door een lekke band, en Vettel de derde plaats cadeau krijgt. “Ik had een goede stop, maar die van Max (Verstappen, red.) moet nog beter zijn geweest”, zegt Vettel aan Sky Sports.

Vettel en Hamilton met de ‘Niki Lauda-helmen’. Foto: Motorsport Images

Lees ook: Hamilton wint spektakelstuk in Monaco, Verstappen door straf op plek vier

“Toen ik zag dat Verstappen en Bottas elkaar raakten, dacht ik van het incident te kunnen profiteren.” Dat gebeurt ook wanneer Bottas een ronde later opnieuw pit voor een lekke band veroorzaakt door het contact met Verstappen. “Op het einde van de race heb ik geprobeerd om Max onder druk te zetten, maar ik had moeite met mijn banden”, analyseert de Duitser zijn race.

“Uiteindelijk is deze tweede plek een geweldig resultaat in een moeilijk weekend”, maakt Vettel de balans op. “Ik heb nooit het volledige vertrouwen gehad in de wagen”, geeft Vettel toe. Tot slot staat de Duitser nog even stil bij het overlijden van Niki Lauda. “Niki zou tevreden zijn geweest met een race als vandaag”, denkt Vettel.

Lees ook: Reconstructie: Hoe de kwalificatie van Charles Leclerc uitliep op een flop