Carlos Sainz komt in Monaco als ‘best of the rest’ over de streep. De Spanjaard is dan ook erg tevreden, en bedankt zijn team voor de juiste beslissingen die ze maakten dit weekend. “Dit is gewoon een heel goed weekend voor ons”, aldus een zichtbaar opgetogen Sainz.

Carlos Sainz vertrok op de straten van Monaco vanaf plek negen om uiteindelijk als zesde over de meet te komen. “Dit is gewoon een heel goed weekend voor ons. We hebben dit weekend telkens gepiekt op de cruciale momenten: tijdens de kwalificatie en bij de start”, vertelt Sainz voor de camera’s van Sky Sports.

Sainz in gevecht met Kvyat. Foto: Motorsports Images

Lees ook: Tevreden Vettel: ‘Geweldig resultaat, maar nooit volledig vertrouwen gehad in de wagen’

Sainz maakt bij de start meteen enkele plaatsen goed door voorbij de Toro Rosso’s te gaan. “Eerst winnen we plaatsen bij de start, nadien kan ik verder opschuiven door onze pitstrategie”, legt Sainz uit. “Ik had nadien wel wat moeite met de banden, waardoor ik naar het einde vooral aan verdedigen moest denken.”

McLaren lijkt na zes races zowel op trage als snelle circuits uit de voeten te kunnen. Dat bevestigt de Spanjaard: “Onze wagen is vrij allround. In de kwalificatie en trage bochten kan het beter, maar in de race is de McLaren best goed”, aldus Sainz.

Lees ook: Preview: Waarom je de Indy 500 moet kijken (en waar je op moet letten)