McLaren-coureur Sergio Pérez hoopt in Singapore weer in de punten te eindigen, maar de Mexicaan ziet in dat het steeds iets moeilijker wordt voor het team uit Woking om goed te scoren.

In België en Italië finishte Pérez met een elfde en twaalfde plek nét buiten de punten, dus hij wil in Singapore graag wél weer scoren. Pérez is echter realistisch en rekent niet zomaar op meer dan een aantal schamele puntjes, zo lijkt hij aan te geven.

“Vooraan het veld blijven de drie á vier sterkste teams hun auto’s continu doorontwikkelen, terwijl de rest al voornamelijk naar 2014 kijkt. Dit betekent dat het steeds iets moeilijker voor ons wordt om écht goede resultaten neer te zetten”, weet de coureur van het als vijfde geklasseerde McLaren, dat volgens Pérez nog wel enkele updates in de pijplijn heeft zitten, al zijn deze ‘vooral ontwikkeld met oog op de auto voor volgend jaar’.

Teambaas Martin Whitmarsh ziet de race in Singapore vooral als kans om te zien hoe McLaren het – na twee races op snelle circuits – doet op een totaal andere baan zoals Singapore. “Het doel is daarbij echter wel om met beide auto’s in de punten te eindigen”, benadrukt hij.

Jenson Button, de andere coureur van het team, laat in het midden of dat een realistische doelstelling is. “In de vorige twee edities van deze Grand Prix eindigde ik als tweede, maar voor de race van dit jaar ben ik vooral benieuwd naar hoe onze auto het op een hobbelig en veel downforce vereisend circuit doet”, zo waagt hij zich niet aan voorspellingen.