HRT-teambaas Luis Perez-Sala is trots dat de nieuwe bolide nog voor de start van het seizoen zijn eerste kilometers heeft gemaakt. Een vooruitgang ten opzichte van voorgaande jaren.

 

De auto werd op maandag vanuit München ingevlogen waarna het op het circuit van Barcelona aan de vuurdoop onderworpen werd. Narain Karthikeyan kreeg de eer voor de shakedown.

 

“Ik ben erg tevreden”, zegt Perez-Sala terugkijkend. “Het was een belangrijke stap voor ons. Ondanks dat het een filmdag was, waren we toch in staat om wat zaken te testen.”

 

“Ik ben erg trots op iedereen binnen het team”, vervolgt, “want ze hebben allemaal bijgedragen om dit mogelijk te maken. Nu moeten we ons richten op Australië want we hebben nog steeds veel te doen.”

 

Karthikeyan legde tien ronden af. De Indiër zegt een goede eerste indruk te hebben van de nieuwe HRT. “Het is zeker een stap vooruit ten opzichte van vorig jaar. Ik heb niet aan de afstelling kunnen werken, maar alles lijkt goed te werken. Er kwamen in ieder geval geen al te grote problemen aan het licht dus kunnen we vooruitkijken naar de start van het seizoen. Hopelijk kunnen we met deze auto de strijd aangaan met de teams die in 2011 voor ons eindigden.”