Waar Sergio Pérez zich aan het begin van het seizoen nog heel comfortabel voelde in de RB18, is dat door de recente updates van Red Bull een stuk minder geworden.

Pérez worstelde vorig jaar flink om de RB16B onder de knie te krijgen, maar slaagde daar richting het einde van het seizoen in. Dit seizoen duurde het niet lang voordat Pérez de RB18 begreep en de Mexicaan was daardoor direct competitief.

“De auto van vorig jaar was geweldig, maar je had er een zeer unieke rijstijl voor nodig”, legt Pérez uit. “Je moest je eraan aanpassen. Dat lukte me, maar dat nam wat tijd in beslag. Ik had niet getest en kwam er terwijl die regels er al een tijdje waren. Dat maakte het moeilijk. Dat we dit jaar vanaf nul begonnen heeft wel geholpen”, stelt hij.

Lees ook: Marko: ‘Pérez is de perfecte teamgenoot voor Verstappen’

Toch gaat het nu weer ietwat de verkeerde kant op. Pérez worstelt meer en meer om de snelheid van teamgenoot Max Verstappen te matchen. Dat komt mede door de recente updates aan de RB18. “De ontwikkeling van de auto… Ik voel me er niet meer zo comfortabel in als aan het begin van het seizoen, laat ik het zo zeggen. Ik moet dus nog zien te begrijpen wat er gebeurt en hopelijk heb ik hier in Oostenrijk een wat meer rechttoe rechtaan weekend.”

Wel plaatst Pérez een kanttekening. Hij voelde zich namelijk niet 100 procent fit na zijn crash in de kwalificatie in Canada, waar hij last kreeg van zijn nek. Daar had hij op Silverstone ook nog last van. “Het wordt steeds wat minder comfortabel”, doelt hij op de auto. “Maar vorige week was ik er niet echt klaar voor, ik voelde me behoorlijk slecht. Dus dit is het eerste weekend dat we het wel zullen zien”, aldus de Red Bull-coureur.