Sergio Pérez houdt een goed gevoel over aan zijn kwalificatie voor de Grote Prijs van Spanje. Hij blijft in de kwalificatie zijn teamgenoot Jenson Button voor en schopt het tot Q3.

“Het is echt geweldig dat ik door wist te dringen tot Q3”, jubelt Sergio Pérez na afloop van de kwalificatie. “Ik heb de nodige problemen gekend tijdens de trainingen, dus resultaat kwam geheel onverwacht. Ik heb werkelijk alles uit de auto gehaald en daar ben ik zeer content mee.”

De Mexicaan benadrukt dat McLaren niet op wil geven, ondanks de tot nu toe matige prestaties: “Ik zie hoe hard de jongens in de garage blijven werken. De motivatie onder hen is onverminderd sterk. Zij willen niets anders dan ons als rijders verder naar voren helpen, dus een resultaat als dit is dan zeer werlkom. Nu moeten we ervoor zorgen dat we morgen opnieuw het maximimale uit de auto halen.”

Jenson Button

Jenson Button kwam in Q2 niet verder dan de veertiende tijd en nam daarom voor het eerst in 2013 niet deel aan Q3. “We weten eigenlijk niet wat er gebeurde in Q2”, luidt de verklaring van Button na afloop. “De auto deed het redelijk goed in Q1, maar in Q2 kon ik de grip niet vinden. Wellicht was de bandendruk te hoog.”

“Morgen zal het opnieuw moeilijk worden. Ik zal er het beste van proberen te maken.” Het is volgens Jenson Button niet alleen maar kommer en kwel bij McLaren. “De updates lijken redelijk te werken. Dat heeft Sergio wel aangetoond. Ik wil hem dan ook feliciteren met zijn sterke optreden.”