Vitaly Petrov kon in de Grand Prix van Maleisië de Ferrari van Felipe Massa aardig bijhouden. Een knappe prestatie van de Caterham-rijder. De Rus kijkt zelf ook tevreden terug.

 

“Ik ben heel blij met deze prestatie”, aldus Petrov. “Gisteren haalden we niet het maximale eruit maar vandaag noteerde ik dezelfde rondetijden als auto’s voor mij. Ook bleven we foutloos onder lastige omstandigheden.”

 

“De auto voelde de hele middag prima aan en het team hielp goed om alles eruit te halen. Ik ben erg blij met deze eerste finish van mij bij het team. We kunnen nu gaan laten zien wat we in de races kunnen met deze auto. Het was daarom een goede dag. Zeker omdat het de thuisrace van het team was.”

 

Petrov eindigde uiteindelijk als zestiende. Teamgenoot Heikki Kovalainen eindigde als achttiende, een plek achter Timo Glock. “Dit was zo’n race waar je een prachtig resultaat kon boeken. Maar met pech en een auto waarvan de balans niet helemaal goed is ben je vooral blij als je finisht. Ik maakte een klein foutje op intermediates en moest daarvoor mijn neus vervangen.”

 

“Hierdoor viel ik terug en was mijn race wel gereden. Toch is het goed dat beide auto’s zijn gefinished. We hebben opnieuw bewezen dat we op zondag echt kunnen racen. Nu moeten we meer uit de kwalificatie halen in China.”