De voormalige Renault-coureur Vitaly Petrov gaat volgens zijn manager Oksana Kossatchenko wat testwerk doen voor bandenleverancier Pirelli, maar zoekt daarnaast ook nog naar een racezitje.

 

Tijdens het Pirelli-evenement in Abu Dhabi verklaart Kossatchenko tegenover het Russische Ria Novosti dat haar cliënt ‘de komende twee dagen banden test voor Pirelli’, en ook daarna nog ‘een paar keer’ aan de slag zal gaan voor de Italiaanse bandenmonopolist.

 

Wat het verdere werk dat Petrov voor Pirelli gaat doen behelst, is op dit moment nog niet duidelijk. Wel staat echter vast dat hij ergens in maart mee zal doen aan een door Pirelli georganiseerd evenement in Sint Petersburg.

 

Volgens Pirelli’s sportchef Paul Hembery is het eventueel een optie voor de bandenfirma om Petrov vast te leggen als deze geen racezitje weet te vinden. “Er is veel testwerk te doen en we gebruiken daar bij voorkeur een coureur voor die recente ervaring op onze banden heeft, maar we zien wel hoe het de komende dagen gaat”, legt Hembery uit aan Autosport.

 

Petrov zelf is ten overstaan van de Britse publicatie wat minder eenduidig over een mogelijke toekomst bij Pirelli: “Ze hebben me gevraagd om hier vandaag naartoe te komen, met wat mensen te praten en achter het stuur te kruipen. Dat is waarom ik er nu bij ben.”

 

“Pirelli timmert in Rusland echter behoorlijk aan de weg, dus misschien doen we in de toekomst – ongeacht of ik voor ze ga testen – nog wel vaker iets samen”, zegt Petrov, die evenmin kan uitweiden over zijn zoektocht naar een racezitje: “Hoewel ik het wel wil, kan ik er nu niets anders over zeggen dan dat het prioriteit heeft”, hult hij zich in nevelen.

 

“Als ik wel een tipje van de sluier oplicht, ontstaan er gelijk allemaal verhalen, dus ik wacht liever nog even”, vervolgt de Rus, die benadrukt dat hij het essentieel voor zijn toekomst acht dat hij volgend seizoen in de Formule 1 actief is: “Als ik er een jaar uit lig, wordt het namelijk moeilijk om in 2013 weer een racezitje te vinden. Ik moet dus zorgen dat ik in de Formule 1 blijf.”

 

Petrov wordt al enige tijd in verband gebracht met het team van Caterham, waar hij eventueel in beeld zou zijn om Jarno Trulli te vervangen of als derde man aan de slag te gaan. Caterham presenteert haar nieuwe auto morgen, dus mogelijk wordt er dan meer duidelijk over de toekomst van de 27-jarige coureur uit Vyborg.