Vitaly Petrov bewees vandaag niet een mindere coureur te zijn dan Heikki Kovalainen. De Rus versloeg zijn Finse teamgenoot en eindigde in Zuid-Korea als zestiende.

Hij stapte daarom tevreden uit. “Een beter resultaat kon ik niet halen”, zei Petrov na afloop. “De auto werkte de hele race goed en had vanaf de start een leuk gevecht met Heikki. Het was vooral zaak om de Marussia’s achter ons te houden en om zonder brokken door de eerste bocht te komen.”

“Vanaf toen moest ik zuinig zijn op de banden. Daar had ik in de eerste stint moeite mee. Mijn super zachte banden sleten al snel. De andere banden werkten in mijn tweede en derde stint prima. Ik kon zonder moeite finishen.”

Kovalainen had naar eigen zeggen ook niet veel meer uit deze wedstrijd kunnen halen. “Geen bijzondere race. We wilden vooral voor Marussia en HRT eindigen en zonder kleerscheuren finishen. Ik startte goed en haalde Vitaly in. Mijn banden sleten snel, maar daar hadden we rekening mee gehouden.”

“Eigenlijk gebeurde er niets in de race. We hielden de teams achter ons met gemak op hun plek en hadden geen problemen met de auto. Meer dan dit resultaat zat er ook niet in.”