De Fransman Charles Pic is in beeld om Jérôme d’Ambrosio’s stoeltje bij Virgin volgend jaar over te nemen. Dat berichten zowel Belgische als Franse media.

Pic reed dit seizoen in de GP2-series, waar hij de teamgenoot van Giedo van der Garde was bij Barwa Addax. Pic deed het uiteindelijk iets beter dan de Nederlander en eindigde één plaats boven hem in het klassement als vierde.

Voor de 21-jarige Pic was het afgelopen seizoen zijn tweede jaar in de GP2, en hij lijkt zich nu dus op te maken voor de stap naar de Formule 1. Pic, die wordt bijgestaan door voormalig Formule 1-coureur Olivier Panis, is al enige tijd in onderhandeling om de Young Driver Test af te werken voor het team van Toro Rosso, maar is nu naar verluidt dus ook in gesprek met Virgin over een racezitje.

Volgens het Belgische De Morgen heeft Pic wat dat betreft een streepje voor op de huidige Virgin-coureur d’Ambrosio, aangezien Pic over meer sponsorgeld beschikt dan de Belg.

Het Franse Auto Plus weet verder nog te melden dat Pic en Panis in Suzuka ‘een belangrijk werkbezoek aan de Formule 1-paddock’ hebben gebracht, terwijl de publicatie tevens meldt dat de kans groot is dat hun landgenoot in 2012 voor Virgin zal racen.

Pic is echter niet de enige kandidaat voor het nog vrije Virgin-zitje. Ook d’Ambrosio is namelijk nog gewoon een kanshebber, maar ook de kersverse Formula Renault 3.5 Series-kampioen Robert Wickens – momenteel al derde coureur bij Virgin – komt in aanmerking. Tenslotte schijnt ook onze landgenoot Van der Garde nog met Virgin in gesprek te zijn.