Na een goed debuutseizoen maakt Charles Pic deze winter de overstap van Marussia naar Caterham als racecoureur. Pic kijkt uit naar volgend seizoen, waar Caterham hoopt de aansluiting met de middenmoot te maken.

Regelmatig was hij zijn ervaren teamgenoot Timo Glock bij Marussia te snel af. In de laatste race in Brazilië verloor Marussia de tiende plek in de constructeursstrijd omdat Pic in een rechtstreeks gevecht met Caterham-coureur Vitaly Petrov de elfde plek in de race verloor. Na dit seizoen neemt Pic plaats in de Caterham, waar hij een meerjarig contract tekende.

“Ik zie erg uit naar het nieuwe jaar”, zegt de 22-jarige Fransman tegen formula1.com. “Begin januari ga ik naar de fabriek in Groot-Brittannië om verder kennis te maken met het team en simulatortests te doen. Ik ben na het seizoen al enkele keren bij de jongens in de fabriek geweest om elkaar te leren kennen. Toch belangrijk om dat te doen voor de testdagen in februari”, aldus Pic.

Punten scoorde hij niet afgelopen seizoen. Zowel Marussia als zijn nieuwe team Caterham wisten in hun driejarige bestaan nog geen punten te pakken. Pic: “Ik ervaar het niet als grote druk. Natuurlijk willen we beter doen dan afgelopen jaren. Maar Caterham is de laatste jaren altijd de beste geweest van de achterhoede teams en we weten waar we volgend jaar naartoe willen. Ik heb vertrouwen de komende seizoenen, want ik heb niet voor niets een meerjarig contract getekend.”

Over het afgelopen seizoen is Pic tevreden. Hij wist met regelmaat Glock te verslaan, die al jarenlang deel uitmaakt van de F1-grid. “Hij was goed als teamgenoot. Vanwege zijn staat van dienst kon ik mezelf vergelijken met hem. Ik heb uiteraard nog veel te leren in de Formule 1, het is onmogelijk om alles in één jaar perfect te doen. Daarnaast is de begeleiding van Olivier Panis erg fijn. Hij heeft een lange F1–carrière gehad en ik kan altijd bij hem terecht”, zegt Pic.

Caterham heeft tot op heden alleen de Fransman gecontracteerd voor volgend seizoen. Voor het andere stoeltje zijn veel gegadigden, waaronder Guido van der Garde. Pic zegt niet bezig te zijn met wie zijn teamgenoot wordt. “Caterham zal de juiste beslissing nemen. Het is niet mijn taak om een teamgenoot te kiezen”, zegt hij.