Hoewel steeds meer teams op zoek gaan naar coureurs met een berg sponsorgeld, denkt Charles Pic dat een coureur met sponsorgeld maar zonder talent nooit de Formule 1 zal halen. Dat zegt de kersverse Caterham-coureur tegen Le Monde.

“Het is een favoriete vraag van journalisten”, zegt de jonge Fransman op de vraag of hij zijn zitje aan zijn sponsorgeld te danken heeft. “Maar als ik eerlijk ben dan denk ik dat een coureur nooit een stoeltje krijgt puur vanwege zijn sponsorgeld. Het gaat om de prestaties.”

“In eerste instantie gaat het om de kwaliteit van de coureur, zijn snelheid en zijn racecapaciteiten. Daarna komt natuurlijk het sponsorverhaal kijken. Dat is een deel van de Formule 1: een sport waar sponsoren veel in beeld komen”, zegt Pic.

Na een goed debuutjaar verruilde Pic afgelopen winter het ene achterhoedeteam voor het andere. Hij stapte over van Marussia naar Caterham. “Het is een meerjarig contract. We kijken naar de lange termijn, maar meer details kan ik nog niet geven”, aldus Pic.