*

Pierre Gasly naar Red Bull in 2019: ‘Een geweldige kans’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

20 augustus 2018 21:23

Pierre Gasly naar Red Bull in 2019: ‘Een geweldige kans’
Sutton Images

Pierre Gasly vertrekt volgend seizoen naar Red Bull Racing als vervanger van Daniel Ricciardo. Dat heeft Red Bull Racing vanavond bekendgemaakt. Gasly wordt vanaf 2019 dus de teamgenoot van Max Verstappen bij het Oostenrijkse team.

Eigenlijk waren er maar twee echte kanshebbers op het Red Bull-zitje: Sainz en Gasly. Nadat McLaren vorige week aankondigde dat Sainz daar in 2019 gaat rijden, was de bevestiging voor Gasly naar Red Bull een kwestie van tijd. De jonge Fransman komt eind dit seizoen over van Toro Rosso, waar hij in 2017 zijn Formule 1-debuut maakte. Gasly heeft zeventien races ervaring in de Formule 1 en scoorde daarin 26 punten. Hij maakt dit jaar een goede indruk bij het opleidingsteam en dat levert hem nu promotie op.

Pierre Gasly is blij met zijn nieuwe team. “Een racezitje in 2019 bij Red Bull Racing is een droom die uitkomt voor mij, ik heb heel veel zin om me bij dit team te voegen”, aldus het Franse talent. “Sinds ik bij het Red Bull-juniorprogramma kwam in 2013 is dit altijd mijn doel geweest. Deze geweldige kans is een stap vooruit in mijn ambitie om Grands Prix te winnen en mee te doen om wereldkampioenschappen. Red Bull heeft altijd gevochten om kampioenschappen en overwinningen en dat is wat ik wil. Ik ben een competitieve jongen en als ik iets doe dan is dat altijd om voor de hoogste posities te vechten.”

Een goede eerste seizoenshelft heeft Gasly promotie opgeleverd naar het hoofdteam.

“Ik ben me er volledig van bewust dat deze uitdaging een bijzondere kans voor mij is en dat daar de verwachtingen bij horen van een Red Bull Racing-coureur”, vertelt Gasly. “Ik kijk ernaar uit om het vetrouwen te belonen dat Dietrich Mateschitz, Christian Horner en Helmut Marko in mij hebben. Dat begin ermee om te blijven pushen en de best mogelijke resultaten te behalen in 2018 met Toro Rosso. Ik wil Franz Tost bedanken en iedereen in de fabriek in Faenza voor deze geweldige kans. Ik wil er nu alles aan doen om hen een gedenkwaardig seizoen te geven.”

Red Bull-teambaas Christian Horner over zijn nieuwe rijder: “Sinds Pierre voor het eerst in de Formule 1 is gaan rijden met Toro Rosso, minder dan een jaar geleden, heeft hij het talent bewezen waarvoor Red Bull hem sinds het begin van zijn carrière gesteund heeft. Zijn indrukwekkende prestaties dit jaar hebben zijn reputatie bevestigd als één van de beste jonge coureurs in de autosport. We kijken ernaar uit om Pierre’s snelheid, kwaliteit en instelling in 2019 in het team te hebben. Hoewel we ons voor nu volledig focussen op het behalen van een maximaal resultaat in 2018, kijken we uit naar 2019 met Max en Pierre achter het stuur: een mooie mix van jeugd, kwaliteit en ambitie in de Formule 1.”

Nu Gasly naar Red Bull vertrekt, komt er in 2019 een stoeltje vrij bij Toro Rosso. Red Bull heeft weinig talenten die op de deur kloppen, waardoor we nog niet weten wie de teamgenoot van Brendon Hartley wordt – van wie het aanblijven overigens ook nog onzeker is. McLaren-junior Lando Norris en Red Bull-talent Dan Ticktum worden genoemd als mogelijke opties voor Toro Rosso in 2019, al heeft Ticktum momenteel nog te weinig superlicentiepunten.