*

Pirelli: ‘Circuit Jerez slecht voor de banden’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

7 februari 2013 16:31

Pirelli: ‘Circuit Jerez slecht voor de banden’
Racepictures

Als het aan Pirelli ligt, gaat de Formule 1 volgend jaar op zoek naar een ander testcircuit. Het asfalt op het Spaanse Jerez zou zo slecht zijn, dat elke vergelijking met de banden van vorig jaar onmogelijk is.

Volgens Pirelli’s motorsportadviseur Paul Hembery moeten de F1 teams uit gaan kijken naar een andere locatie voor de testsessies, tenzij het asfalt voor volgend jaar vervangen wordt. Het oppervlak zou veel te ruw zijn, waardoor de slijtage van de banden moeilijker te evalueren valt.

“De baan is er ten opzichte van vorig jaar behoorlijk op achteruit gegaan”, aldus Hembery. “Het is als rijden op schuurpapier. We zien het ook terug in de slijtage van de banden. De samenstelling van het asfalt is niet meer wat hij moet zijn, waardoor het een heel open opervlak krijgt.”

“Jerez is voor ons altijd een interessante baan geweest, waar we heel veel informatie over de banden uit konden halen. Op dit moment lijkt de conditie van de banden echter voor het grootste deel te worden bepaald door de staat van het circuit. Daardoor is het heel moeilijk om de banden van vorig jaar te vergelijken met die van dit jaar.”

“We hebben desondanks wel de nodige verschillen waargenomen tussen de verschillende banden en de harde compound hield het eigenlijk best lang vol. Dat viel ons nog alles mee, gezien het feit dat er al snel strepen onstaan op het loopvlak.”

Paul Hembery betreurt de staat van het circuit, des te meer omdat de omstandigheden verder ideaal zijn: “Het is niet makkelijk om een plek te vinden waar het in februari warmer is dan twintig graden. Het weer is hier prachtig, maar het circuit is ten opzichte van vorig jaar te veel veranderd.”

Lees meer over

Jerez Pirelli

Gerelateerd