Pirelli garandeert dat de banden voor volgend Formule 1-seizoen betrouwbaar zijn. Dit doet de fabrikant naar aanleiding van de schuiver die Nico Rosberg gisteren maakte op het circuit in Bahrein nadat een van zijn banden klapte.

De bandenleverancier bevestigt dat de banden waarmee Nico Rosberg gisteren reed protypes waren die nog niet buiten het laboratorium waren getest. Een woordvoerder van Pirelli legt uit: “Voor de bandentest in Bahrein hadden we een aantal protypes meegenomen. Deze waren heel experimenteel wat structuur betreft, met de bedoeling de meeste veelbelovende protypes verder te ontwikkelen voor volgend seizoen.”

De Italiaanse fabrikant heeft inmiddels aangegeven de banden waarmee Rosberg reed niet meer te gebruiken. “Aan de veiligheid van de banden die volgend jaar voor het kampioenschap worden gebruikt hoeft dan ook niet getwijfeld te worden. Het ongeluk dat Rosberg had wordt onderzocht en de bevindingen worden doorgegeven aan de FIA en de teams”, aldus Pirelli.

Mercedes moest gisteren de driedaagse bandentest op het circuit van Bahrein, waarvan gisteren de laatste dag was, vroegtijdig afbreken door het ongeluk. Rosberg spinde met 320 kilometer per uur van de baan nadat een van zijn banden klapte, en dat leverde zo veel schade aan de auto op dat Mercedes te weinig tijd had om de wagen op te lappen. De Duitser kwam met de schrik vrij.