Pirelli’s motorsportbaas Paul Hembery snapt niet dat er in Monaco banden gewisseld mochten worden toen de race zes ronden voor het einde kortstondig werd stilgelegd, en hij is hier bovendien fel tegen.

“Ik snap eigenlijk niet waarom ze banden mochten wisselen”, bekent Hembery in interview met Autosport. “Misschien zie ik iets over het hoofd. Ik kan het wel begrijpen als het bijvoorbeeld een kwestie van veiligheid is, maar puur als fan vond ik het erg jammer dat het mocht.”

“Dat er banden werden gewisseld, maakte de race ook echt minder spannend”, vervolgt de topman van de bandenmonopolist.

“De grote vraag voor de laatste zes ronden was namelijk of de banden van Sebastian Vettel het zouden houden, of dat ze nog voor het vallen van de vlag slechter zouden worden.”

“Als ze gewoon met dezelfde banden door waren gegaan, hadden we tot de vlag nog een spannende strijd tussen de drie koplopers gezien. Ze hadden alle drie immers een andere strategie en er zat veel verschil in de mate van slijtage van hun banden, dus het is jammer dat het zo gelopen is.”

Hembery wil er dan ook voor pleiten dat er voortaan geen nieuw rubber meer onder de bolides mag worden gezet als er in de slotfase van een race een rode vlag valt en deze later weer herstart moet worden: “Misschien moeten we maar aan de teams vragen waarom zijn vinden dat er wél banden gewisseld mogen worden”, stelt hij voor. “Want ik weet echt niet waarom het zou moeten.”