Pirelli heeft aangekondigd de medium, zachte en superzachte droogweerbanden mee te nemen naar de openingsrace van 2016, de Grand Prix van Australië.

Conform de nieuwe bandenregels wijst Pirelli voor elk raceweekend drie slickcompounds aan, waarvan er twee verplicht in de race gebruikt moeten worden. In dit geval gaat het daarbij om de medium en soft. Coureurs die Q3 van de kwalificatie halen zijn verder verplicht daarin de supersofts te gebruiken. In het geval het regent tijdens de kwalificatie of race, komen deze verplichtingen te vervallen.

Pirelli neemt voor elke coureur dertien setjes droogweerbanden mee. Met de twee van tevoren aangewezen compounds voor de race en de verplichting om super softs te gebruiken in Q3 van de kwalificatie, zijn er dus drie setjes ‘gereserveerd’. De overige tien setjes mogen op individuele basis zelf gekozen worden door de coureurs, uit de door Pirelli geselecteerde compounds.

Deze keuze moet wel ruim van tevoren worden doorgegeven. Voor het raceweekend in Australië, dat van 18 tot en met 20 maart plaatsvindt, hebben de teams tot volgende week vrijdag de tijd om de bandenkeuze van hun coureurs door te geven. De FIA maakt twee weken voor de race bekend welke banden de coureurs hebben gekozen.