Pirelli heeft de bandenkeuzes van de coureurs en teams voor de Grand Prix van Maleisië bekendgemaakt. Die van Mercedes, Ferrari en Red Bull is redelijk verschillend.

Dat komt omdat Mercedes voor minder super softs is gegaan dan Ferrari en Red Bull. Pirelli heeft de mediums, softs en super softs geselecteerd voor de race op het circuit van Sepang. De super softs zijn bij iedereen het meest populair, maar Mercedes gaat voor meer gewone softs dan haar rivalen.

Lewis Hamilton heeft vijf setjes van de gele zachte banden gekozen, zijn teamgenoot Valtteri Bottas vier stuks. Hij gaat verder voor twee medium-sets, Hamilton voor één. Dan resteren er zeven set super softs voor de Mercedes-coureurs, terwijl de Ferrari-coureurs voor negen setjes daarvan gaan.

De softs zijn minder in trek bij Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, met drie setjes daarvan voor het Ferrari-duo. Bij Red Bull pakken Max Verstappen en Daniel Ricciardo het onderling net wat anders aan, met Verstappen die voor meer superzachte banden gaat dan de Australiër.

Opvallend is verder de bandenkeuze van het team van Williams: dat zet vol in op super softs, met Lance Stroll en Felipe Massa die hier elk tien setjes van geselecteerd hebben.

De volledige bandenkeuze ziet er als volgt uit: