Pirelli heeft de Formule-1 teams uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de eerste test met het oude Renault-chassis. Dit om te laten zien dat met de test geen enkel team bevoordeeld wordt.

 

Pirelli maakt in mei voor het eerst gebruik van de R30, de auto waar Renault in 2010 nog mee reed. Nadat de Toyota uit 2009 te gedateerd werd verklaard, moest men op zoek naar een vervangende auto. Geruchten dat het huidige Lotus-team voordeel zou kunnen hebben van de test, spreekt Pirelli tegen: “Daarom nodigen we de teams ook uit om iemand naar deze test te sturen, zodat men met eigen ogen kan zien hoe we werken. We willen transparant te werk gaan.”

 

Pirelli heeft naar eigen zeggen voor de R30 gekozen, omdat ze op zoek waren naar een goede auto uit de middenmoot. Het feit dat Renault vandaag de dag niet meer als fabrieksteam deelneemt aan het wereldkampioenschap, maakt deze auto een voor de hand liggende keuze.

 

Wie de auto tijdens de test in mei gaat besturen is vooralsnog onduidelijk. Jaime Alguersuari lijkt een mogelijkheid, terwijl het ook mogelijk is dat Pirelli door blijft gaan met Lucas di Grassi. Volgens Pirelli is de lijst met mogelijke coureurs erg lang. “Er staan bijvoorbeeld coureurs op die twintig jaar geleden al zijn gestopt. Maar tot nu toe hebben onze rijders goed werk geleverd, misschien moeten we daar dan niet te veel aan willen veranderen”, aldus Pirelli.