*

Pirelli pleit voor aanpassing bandenreglement

Eelco den Boer

Eelco den Boer

6 september 2011 15:47

Pirelli pleit voor aanpassing bandenreglement
Formule1

Pirelli wil een aanpassing van het bandenreglement om te voorkomen dat banden ongebruikt weggegooid worden. Aangezien de teams niet meewerken, overweegt Pirelli naar de FIA te stappen.

Volgens de huidige reglementen hebben de coureurs vijf sets van de zachtere bandensoort en zes sets van de hardere banden tot hun beschikking. Pirelli constateert dat bij elke race een set harde banden ongebruikt blijft. De bandenleverancier wil de verdeling daarom omgooien, naar zes sets zachte banden en vijf sets harde banden.

Het stoort Pirelli vooral dat teams soms minder rijden om banden te sparen, terwijl er dus een set van de harde variant overblijft. “Ze hebben genoeg banden, ze gebruiken ze alleen niet”, aldus Hembery. “Ons voorstel zou dat probleem wegnemen.”

De teams staan echter niet unaniem achter het voorstel. “Als de teams geen aanpassing van het reglement willen, stappen wij naar de FIA”, zegt Pirelli-chef Paul Hembery. “Het heeft namelijk geen enkele zin een zesde set harde banden mee te nemen als ze toch nooit gebruikt worden. Dan kunnen we net zo goed vijf om vijf doen.”

Lees meer over

Banden Hembery Pirelli