*

Pirelli-test Silverstone gestopt na zware crash Red Bull-testcoureur Buemi

Laurens Stade

Laurens Stade

18 juli 2019 17:46

Pirelli-test Silverstone gestopt na zware crash Red Bull-testcoureur Buemi

Red Bull-testcoureur Sébastien Buemi is tijdens een bandentest van Pirelli op het circuit van Silverstone zwaar gecrasht. De test is daarna niet meer hervat.

De Zwitser was bezig om de banden voor het 2020 seizoen te testen namens Pirelli. Hij ging op de tweede en laatste testdag van Pirelli met hoge snelheid van de baan in Abbey, de eerste bocht van het Formule 1-circuit. Vanwege veiligheidsvoorschriften moest hij naar het medisch centrum voor een controle. Daar bleek dat hij geen verwondingen had opgelopen, en mocht dan ook direct weer weg.

De test ging na de crash niet meer door. Williams bleef uit voorzorg binnen, omdat de oorzaak van de crash niet duidelijk was. Deze wordt momenteel wel onderzocht. Naast Buemi was ook Gasly ingezet om de nieuwe banden van Pirelli te testen. Williams had vaste coureurs Robert Kubica en George Russell ingezet voor de test.

Sébastien Buemi debuteerde in 2009 in de Formule 1 namens het team van Toro Rosso. Na het seizoen van 2011 werd de Zwitser vervangen en nam hij de rol van reserve- en testcoureur op zich voor het Red Bull Formule 1-team. Momenteel is hij actief in de Formule E namens het Nissan e.Dams-team.

Lees meer over

Buemi Pirelli Red Bull