*

Pirelli: ‘Wij veranderen de banden voor niemand’

Ryan Baij

Ryan Baij

27 maart 2013 16:08

Pirelli: ‘Wij veranderen de banden voor niemand’
Racepictures

Paul Hembery, autosportchef van de bandenleverancier Pirelli, heeft verbaasd gereageerd op geruchten dat Pirelli zijn banden zou aanpassen nadat Red Bull erover heeft geklaagd. Hembery benadrukt dat zij geen enkel team bevoordelen als zij de banden produceren

“Als we naar een specifiek team gaan luisteren, om de banden naar hun wens aan te passen, hebben we in Monza al een wereldkampioen”, vertelt Hembery verbaasd. “Wij passen de banden dus helemaal niet aan, omdat Red Bull erover geklaagd zou hebben. Sterker nog, elk team wil wel wat aan de banden veranderen en bij elk team is het weer iets anders.”

Hembery doet zijn uitspraken nadat Red Bull dit seizoen al meerdere keren over de banden hebben geklaagd. Teambaas Christian Horner riep na de openingsrace dat zij door de banden de overwinning hebben verloren. Sebastian Vettel vond de banden afgelopen vrijdag ‘heel slecht’ in Maleisië en Mark Webber noemde het onvoorstelbaar dat de banden op dit moment belangrijker zijn dan de auto’s. Daarna doken er geruchten op dat Pirelli de banden voor Red Bull ging aanpassen.

Hoewel er al een storm van kritiek is geweest dit jaar, is teambaas Domenicali voor de bandenleverancier in de bres gesprongen. “Iedereen reageert wat overdreven. Dat gebeurt altijd als er wat verandert. Je kan beter gewoon rustig blijven en er het beste van maken.”

Hembery denkt dat de storm van kritiek wel overwaait. “Nogmaals, we zullen nooit één team bevoordelen. Dat kan niet. We zijn bandenleverancier van iedereen. We luisteren naar de teams en proberen zo goed mogelijke banden te leveren.”

Lees meer over

Pirelli Red Bull