Pirelli’s autosportchef Paul Hembery ziet een positief punt in het feit dat ze samen met Mercedes voor het tribunaal moeten verschijnen. De bandenleverancier hoopt namelijk dat er duidelijk wordt dat ze meer testmogelijkheden willen en moeten hebben om de banden goed te ontwikkelen.

“We worden constant bekritiseerd”, verzucht Hembery. “En dat is vooral heel vervelend, omdat we er niets aan kunnen doen. We willen dingen veranderen, maar worden dan zomaar weer tegengehouden. Dat is niet eerlijk. We proberen de sport vooruit te helpen.”

Hembery vervolgt: “We willen elk team hetzelfde materiaal geven en we hebben banden aangeleverd waar het publiek om gevraagd heeft. We winnen elke race en het maakt ons niet uit met welk team. Het gaat erom wat er na afloop over de banden wordt gezegd. En dat is dit jaar veel te vaak negatief. Dat verwacht je niet als je eraan begint.”

Juist daarom pleit de Pirelli-voorman nu voor meer invloed in de Formule 1. “We willen meer invloed in de regels en meer testmogelijkheden. Bijvoorbeeld voor volgend jaar. We weten heel weinig over de nieuwe auto’s. Hoe kunnen we dan de goede banden leveren?”

“Het zou gewoon fijn zijn als we wat meer kunnen samenwerken met de FIA”, pleit Hembery. “Alleen dan kunnen we goed materiaal leveren. In andere kampioenschappen is het heel normaal dat de bandenleverancier samenwerkt met organisator. Dat gebeurt in alle andere kampioenschappen waarin wij de banden leveren ook.”