*

Plus- en minpunten bij Ferrari

Daan de Geus

Daan de Geus

22 augustus 2014 18:46

Plus- en minpunten bij Ferrari
Racepictures

De openingsdag op Spa verliep positief voor Ferrari-coureur Fernando Alonso, maar zijn teamgenoot Kimi Räikkönen kende enige tegenslagen.

Alonso liet tot twee keer toe een derde tijd noteren en prijst zich na afloop gelukkig: “Rijden op Spa is altijd een genot en het was vandaag ook nog eens droog, wat erg fijn was. Voor zaterdag wordt wel regen voorspeld, maar dat betekent alleen maar dat we ons – zoals hier altijd het geval is – op alle mogelijke scenario’s moeten voorbereiden.”

Wat de dag van vandaag betreft, is er één ding in het bijzonder dat Alonso goed doet: “De auto gedroeg zich net zoals in onze simulaties, en dat is zonder twijfel positief. Dit blijft natuurlijk een baan waar motorvermogen een hoofdrol speelt (wat volgens Alonso tegen Ferrari spreekt, red.) maar we gaan er uiteraard alles aan doen toch zo goed mogelijk te presteren.”

Räikkönen
Zo goed mogelijk presteren zat er vandaag, in ieder geval in de middag, niet in voor Räikkönen. In de ochtend was hij keurig vijfde, maar na de lunchpauze zakte hij terug tot P15. “Dit was een moeilijke dag voor me, want door een reeks aan problemen verloor ik veel testtijd.”

“In de ochtend had ik eerst last van een remprobleem. We wisten dat te verhelpen en ons programma af te ronden, maar in de middag gooide een elektrisch probleem roet in het eten, want het belette me mijn racesimulatie af te werken. Ik denk daarom dat de derde training, op zaterdagochtend, erg druk voor me wordt, want we hebben daarin nog veel voorbereidend werk te doen.”

Ondanks de pech die hij op zijn pad vond, heeft ook Räikkönen echter nog iets positiefs te melden. “De nieuwe onderdelen die we hier voor het eerst op onze auto hebben, lijken het namelijk te doen, ook al weten we dat pas zeker als we alle data hebben bekeken”, zo maakt hij nog wel een voorbehoud.