Mercedes-coureur Nico Rosberg mag morgen voor de tweede keer op rij van pole vertrekken. Met wat er vorige keer gebeurde nog vers in zijn achterhoofd, rekent de Duitser zich echter nog niet rijk.

Drie weken geleden wist Rosberg zijn eerste startplaats niet lang vast te houden: na drie ronden was hij de leiding al kwijt en daarna viel hij door bandenproblemen snel terug door het veld, om uiteindelijk als negende te eindigen.

“Na die teleurstelling, is het een fijne opsteker om nu weer pole te pakken”, verklaart Rosberg tijdens de persconferentie op het Circuit de Catalunya. “Hoewel het als een verrassing komt dat we zo snel waren tijdens de kwalificatie, presteren we hier eigenlijk het hele weekend al lekker, maar we moeten nu niet gelijk met ons hoofd in de wolken gaan lopen”, benadrukt Rosberg.

Bandenslijtage
“Na wat er in Bahrein is gebeurd, moeten we een slag om de arm houden”, haalt Rosberg aan, waarbij hij aangeeft dat de Pirelli banden nog altijd een beetje een vraagteken zijn voor Mercedes: “We hebben er na Bahrein hard aan gewerkt om de banden beter onder de knie te krijgen. Ik denk dan ook dat we er nu meer uit kunnen halen dan voorheen, maar de slijtage blijft nog steeds een heikel punt.”

“De race van morgen wordt dan ook een uitdaging voor ons”, denkt Nico Rosberg, die een kwart seconde sneller was dan teamgenoot Lewis Hamilton en Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen op de startij achter hem heeft staan.