Volgens Craig Pollock ligt PURE, de motorfabrikant die in 2014 haar intrede in de Formule 1 wil maken, voor op het eigen schema en kan de motor die het ontwikkelt in juli getest gaan worden.

 

Pollock (links op de foto naast Bernie Ecclestone) vertelt aan SpeedWeek dat de ontwerpfase van de 1.6-liter zescilinder er inmiddels opzit en de ontwikkeling van de krachtbron zeer voorspoedig verloopt: “We liggen ongeveer zes maanden voor op ons eigen programma”, zo deelt de oud-teambaas van BAR en manager van Jacques Villeneuve tevreden mede. 

 

Volgens de Schot betekent dit dat de motor nu geconstrueerd kan worden en dat deze op zijn laatst in juli op een testbank zal liggen onder het toeziend oog van Gilles Simon, de voormalige motorspecialist van Ferrari en de FIA die PURE heeft weten te strikken.

 

Pollock deelt verder mede dat de motor van PURE, wat staat voor Propulsion Universelle et Recuperation d’Energie, over een KERS-module zal beschikken: “En vergeet niet dat Gilles ook het Kinetic Energy Recovery System van Ferrari heeft ontworpen en dat dit het beste systeem in de sport is”, haalt hij aan.

 

Over toekomstige klanten houdt Pollock zich tot slot op de vlakte, maar hij stelt wel dat hij er absoluut zeker van is dat er in 2014 door PURE-krachtbronnen aangedreven bolides op de grid zullen staan: “Ik ben er van overtuigd dat er in 2014 vier motorleveranciers zullen zijn: Renault, Mercedes, Ferrari en PURE”, aldus Pollock, die ogenschijnlijk niet verwacht dat Cosworth dan nog meedoet.