Max Chilton kwam op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal prima uit de startblokken. Teamgenoot Jules Bianchi maakte ondertussen een valse start.

Bianchi was in de eerste training nog wel een klapje sneller dan Chilton, maar klapte ook met zijn rechter achterwiel tegen de vangrail in het stuk tussen de bochten vier en vijf aan en daarmee zat de eerste training er voortijdig op voor de Fransman.

Ook in VT2 was Bianchi al vroeg klaar, maar dan door een probleem met zijn Ferrari-krachtbron. “Een zware dag”, verzucht hij aldus. “We hebben gelukkig wel wat data, maar het voelt toch alsof we blind de derde training in gaan. Als team hebben we echter wel vaker later in het weekend een slecht begin weten goed te maken, dus ik heb er wel vertrouwen in dat het nog een mooi weekend kan worden.”

Chilton
In tegenstelling tot Bianchi ging Chilton wel voortvarend van start. In VT1 was hij achter zijn teamgenoot, maar voor de Caterhams, twintigste, waarna hij in de tweede vrije training een achttiende tijd op de klokken wist te krijgen.

“Ik ben blij met waar ik op de tijdenlijst geëindigd ben”, zegt de Brit. “Ik heb het gevoel dat we het potentieel van de auto aardig hebben weten te benutten en ben vooral gelukkig met hoe het in de tweede sessie ging. We hebben een goede lange run afgewerkt waarin we behoorlijk competitief leken te zijn, dus ik hoop dat we dit kunnen vasthouden.”