Alain Prost denk dat Ferrari er goed aan heeft gedaan Kimi Räikkönen te contracteren als teamgenoot van Fernando Alonso. De voormalig wereldkampioen denkt dat het hebben van twee topcoureurs in één team juist een voordeel is.

“Mensen vergelijken de situatie van volgend jaar vaak met die van Ayrton Senna en mij bij McLaren, of die van Nigel Mansell en mij bij Ferrari”, blikt Prost terug in de tijd. “Het ging er soms weliswaar hard aan toe op de baan, maar tegelijkterijd stuwden we het team als duo naar grotere hoogten.”

“Natuurlijk moet er ingegrepen worden als het dreigt fout te gaan, maar dat is de taak van het managementteam. Ik zal niet zeggen dat het volgend jaar makkelijk zal worden bij Ferrari, ik zeg alleen dat er ook kansen liggen met twee toprijders in één team. Het feit dat Alonso en Räikkönen een compleet andere benadering hebben van sport, zou wel eens winstgevend kunnen zijn voor de Scuderia. We gaan het volgend jaar zien.”

Toen vs. nu
Alain Prost voegt daar nog aan toe dat de coureurs van tegenwoordig sowieso een andere persoonlijkheid hebben dan de generatie coureurs waar Prost zelf deel van uitmaakte: “Dat is ook heel normaal. Tijden veranderen, de samenleving verandert en ook de wereld van de Formule 1 verandert. Kijk bijvoorbeeld eens naar Sebastian Vettel. Hij is 26 jaar oud en al bijna een viervoudig wereldkampioen. Ik was 26 toen ik ‘slechts’ mijn eerste race won.”

“Deze jongens hebben nooit echt om moeten gaan met de levensbedreigende risico’s van de sport. Het is dus niet gek dat ze over een andere mentaliteit beschikken. Er is zo veel veranderd in de sport dat eigenlijk elke vergelijking van toen met nu mank gaat. Talent zal echter altijd een bepalende factor blijven en op dit moment staat er veel talent op de grid.”

Foto: Alain Prost en Ayrton ten tijde van hun gezamenlijke jaren bij McLaren.